Türkiye Rallikros Şampiyonası’nın beşinci ayağı ANOK tarafından düzenlenen Dekt Motorsports Rallikros Yarışı, Kazan’daki rallikors parkurunda gerçekleştirildi.
İdari ve teknik kontrolün tamamlanmasından sonra antreman turlarına geçildi. Araçlar ikişerli olarak parkuru tanımak ve yarışmaya başlamak için sıralama zamanlarını almak için parkura çıktılar. Parkurun kısa olması ve tüm parkuru görecek noktaların olması seyircileri de memnun etti. Kapı numaralarına göre ters sıradan antreman yapan ve sıralama derecelerini alan pilotlar yarışa başlamayı beklediler.
Kazan Belediyesi’nin de desteği ile kategorilerin her bitiminde etaba giren yol düzeltme araçları ve İtfaiye’nin su tankları parkurun olabildiğince düzgün olmasını sağladılar. Antremanlar sonrasında ilk önce kategori 3 pilotları aldıkları sıralama derecelerine göre parkura girmeye başladılar. Parkurda 5 tur atan pilotlar aldıkları toplam süreye göre derecelendirildiler.
Dekt Motorsports Kazan Rallikros Yarışı’nda kategori 3’de Nuri Sertoğlu, kategori 2’de Sarp Üstel ve kategori 1’de de Vedat Diker birincilik kupalarını aldılar. Vedat Diker bu birincilik ile kategori 1’de şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etti. Kategori 2’yi ikinci sırada bitiren Emin Okan Koçer de bu derecesi ile son yarış gelmeden matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemiş oldu. Kategori 3’de ise şampiyonluk mücadelesinde son kros yarışında son kozlar oynanacak.
Kategori3’te Kazan Rallikrosundan önce Orkun Turgut 46 puan ile liderlik koltuğunda yer alırken Tolga Şansal ve Tan Uydaş 32 puan ile ikinciliği paylaşıyorlardı. Dördüncü Tansel Tunca 27 puanda bulunurken beşinci sırada 15 puanlı Nuri Sertoğlu yer alıyordu.
Ford Escort Cosworth pilotu Nuri Sertoğlu’nun kazandığı Kategori 3’ün ikincisi diğer Ford Escort Cosworth pilotu Turhan Türker oldu. Klasmanda iddası devam eden Tansel Tunca üçüncü olarak zirveye biraz daha yaklaşmış oldu. Kategori3’ün şampiyona lideri Orkun Turgut Renault 11 Turbo’su ile klasmana giremedi ancak aldığı beş puan ile yerini sağlamlaştırdı. Dördüncü olan Tolga Şansal sekiz puan alarak lider ile arasındaki farkı onbir puana indirdi.
TüRKİYE RALLİKROS ŞAMPİYONASI 2005 – KATEGORİ 3 | ||||||||
S | PİLOT | ANTOK | BOSSEK | ANOK | SOSDER | ANOK | İSTANBUL | TPL. |
1 | Orkun Turgut | 15 | 15 | 8 | 8 | 5 | 51 | |
2 | Tolga Şansal | 12 | 10 | 10 | 8 | 40 | ||
3 | Tan Uydaş | 12 | 8 | 12 | 6 | 38 | ||
4 | Tansel Tunca | 12 | 15 | 10 | 37 | |||
5 | Nuri Sertoğlu | 15 | 15 | 30 | ||||
6 | Turhan Türker | 12 | 12 | |||||
7 | Alaattin Canlı | 10 | 10 | |||||
8 | Ali Bilmiş | 6 | 6 | |||||
9 | Birol Aral | 5 | 5 |
Kategori 2’nin lideri Emin Okan Koçer çok rahat çıktığı Kazan Rallikrosu Yarışı’nı da ikinci sırada bitirerek matematiksel olarak şampiyonluğunu garantiledi. Bu krosu kazanan Sarp Üstel ise ilk puanlarını aldı. Kazan Rallikrosu sonrasında kategori 2’nin klasmanı şöyle oluştu:
TüRKİYE RALLİKROS ŞAMPİYONASI 2005 – KATEGORİ 2 | ||||||||
S
|
PİLOT | ANTOK | BOSSEK | ANOK | SOSDER | ANOK | İSTANBUL | TPL. |
1 | Emin Okan Koçer | 15 | 15 | 12 | 15 | 12 | 69 | |
2 | Celalettin Uludağ | 8 | 8 | 12 | 8 | 36 | ||
3 | Suat Ünver | 10 | 10 | 25 | ||||
4 | Mustafa Göçer | 15 | 10 | 25 | ||||
5 | Okan Koç | 8 | 10 | 6 | 24 | |||
6 | Kenan Akman | 6 | 4 | 6 | 6 | 22 | ||
8 | Sarp Üstel | 15 | 15 | |||||
7 | Tuncer Sancaklı | 10 | 5 | 15 | ||||
7 | Ünal Senbahar | 12 | 12 | |||||
8 | Serdar Honamlı | 12 | 12 | |||||
10 | Riza Gürhan Günay | 8 | 8 | |||||
11 | Selçuk Aytaç | 5 | 3 | 8 | ||||
12 | Berkay Şavkay | 5 | 5 |
Kategori1’de ise yeni bir pilot parkurlar ile tanıştı. Ceniz Kabatepe’nin oğlu olan Bora Kabatepe Ford Ka ile katıldığı ilk rallikrosunda dereceye giremese de etapların tozunu içine çekmiş oldu. Ford Ka ile yarışan ve ikinci krosu olan Serdar Bostancı’nın oğlu olan Murat Bostancı da etaplara giren son Bostancı oldu. Murat Bostancı Kazan’da üçüncü olarak kupasını da kaldırmış oldu. Kazan Rallikrosu’nu da kazanan Vedat Diker, yeni aldığı Mitsubishi Evo8 MR ile açık ara şampiyonluğunu garantilemiş oldu.
TüRKİYE RALLİKROS ŞAMPİYONASI 2005 – KATEGORİ 1 | ||||||||
S | PİLOT | ANTOK | BOSSEK | ANOK | SOSDER | ANOK | İSTANBUL | TPL. |
1 | Vedat Diker | 15 | 15 | 12 | 15 | 15 | 72 | |
2 | Yavuzhan Cabbaroğlu | 10 | 10 | 5 | 12 | 12 | 49 | |
3 | Hakan Ertarman | 12 | 12 | 15 | 39 | |||
4 | Murat Bostancı | 6 | 10 | 16 | ||||
5 | Mustafa Aksoy | 6 | 5 | 3 | 14 | |||
6 | Nebil Erbil | 4 | 8 | 12 | ||||
7 | Serkan Birincioğlu | 10 | 10 | |||||
8 | Oguz Bozkurt | 10 | 10 | |||||
9 | Agah örs | 8 | 8 | |||||
10 | Atilla Beyhan | 8 | 8 | |||||
11 | Murat Çarpışantürk | 8 | 8 | |||||
12 | Serkan Koparipek | 6 | 6 | |||||
13 | Bora Kabatepe | 6 | 6 |